Eğitim Süresi
Hazırlık Yerleşke
Mahmutbey Teknoloji Yerleşkesi

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

Kamuda ve Özel Sektörde Fark Yaratan Kariyerler! Geleceğin Liderlerini Yetiştiriyoruz!"

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü, sosyal bilimlerin temel disiplinlerinden biri olan siyaset biliminin teorik bilgisini kamu yönetiminin uygulama alanıyla birleştirir. Öğrencilerimizin, siyaset bilimi ve kamu yönetimi alanında bilgi sahibi, donanımlı, iletişim becerileri ile fark yaratan, yenilikçi ve girişimci bireyler olarak mezun olmalarını hedefliyoruz.​

Akademik Kadro ve Uzmanlık Alanları

Akademik Kadro: Bölümümüz, araştırma ağırlıklı bir akademik kadroya sahiptir. Öğretim üyelerimiz ulusal ve uluslararası projeler yürütmektedir. Örneğin, TÜBİTAK 3501 Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Proje Desteği ile Enerjinin Türk Dış Politikasındaki Rolü üzerine bir analiz projesi bulunmaktadır.

Jean Monnet Module: Avrupa Komisyonu destekli "Jean Monnet Module" programı kapsamında, 2018-2021 yılları arasında “Avrupa Birliği ve İyi Yönetişim Uygulamaları” alanında bilimsel araştırma etkinlikleri, lisans dersleri ve yaz seminerleri düzenlenmektedir.

Öğrencilerimize Sunduğumuz Ayrıcalıklar

%100 İngilizce Eğitim: Eğitim dili %100 İngilizce olan bölümümüzde, öğrenciler İngilizce seviye belirleme sınavına girmekte ve düzeylerine göre 1 yıl hazırlık eğitimi almaktadır

•Uluslararası Fırsatlar: Öğrencilerimiz, ERASMUS ve diğer uluslararası öğrenci değişim programları sayesinde yurt dışında eğitim alma imkanına sahiptir. Her yıl düzenlenen uluslararası seminerler, konferanslar ve iş birlikleri ile iş dünyası ile bağlantı kurma fırsatları sunulmaktadır.

•Uygulamalı Eğitim: Teorik eğitimlerin yanı sıra zorunlu stajlar ve CO-OP programı ile anlaşmalı kurumlarda yarı zamanlı çalışma hakkı tanınarak uygulamalı eğitimler desteklenmektedir. Böylece öğrencilerimiz, kamu ve özel sektörün talep ettiği donanımlı yöneticiler olarak yetişmektedir.

•Akran Koçu Sistemi: Bölüme yeni katılan her öğrencimize üst sınıflardan bir akran koçu atanır. Böylece üniversite hayatına adaptasyonda kayıttan ders seçimine, yurttan sosyal imkanlara destek olacak gönüllü bir danışmanı olur.

•Sosyal Olanaklar:  Öğrencilerimiz  50’den fazla öğrenci kulübümüze katılarak sosyal sorumluluk projeleri ve mesleki etkinlikler düzenleyebilir, Kariyer Merkezi ile sektörden mentorlerle buluşabilir, ayrıca Yelken, Kürek, Okçuluk gibi niş spor branşlarında ücretsiz eğitim hatta lisans  alabilirler​.

Tüm programlarımızda "Mavi Diploma" verilmektedir.

Çalışma Alanı

Bölüm mezunları kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra birimlerinde, yerel yönetimlerde, idari yargıda, uluslararası kuruluşlarda, düşünce kuruluşlarında, sivil toplum kuruluşlarında ve özel sektörde çeşitli alanlarda yönetici adayı, uzman ve uzman yardımcısı, memur, müfettiş ve müfettiş yardımcısı gibi pozisyonlarda çalışabilmektedir.

Mezunlardan Haberler

Enes Malik Kaya (2017 Mezunu) Halkla İlişkiler Uzmanı – İBB Avrupa Yakası İletişim Noktaları Şefliği

İbrahim Geçgil (2017 Mezunu) Komiser – T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü

Selen Basiç Rızvanoniç (2017 Mezunu) Uluslararası Satış Temsilci – Acıbadem Sağlık Grubu

​ Ceren Kaya (2017 Mezunu) Uzman Yardımcısı – Altınhas Holding, Final Varlık Yönetim İnsan Kaynakları

Program KoduProgramBursPuan Türü2024 Kontenjan2023 En Küçük Puan2023 Başarı Sırası
202910506
Tam Burslu

4​

202910524
%50 İndirimli

428.897​​

İletişim Bilgi Formu

Telefon numaranızı başında 0 olmadan giriniz.

Burslar ve İndirimler

Alternatif Bölümler