Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Uygulamalı Bilimler Fakültesine bağlı olarak kurulmuştur. Bölümümüz sadece “şef/aşçı" yetiştiren bir eğitim kurumu olmaktan çok, yeme-içme alanındaki yönetim süreçlerine de hâkim olan, tam donanımlı yiyecek-içecek profesyonelleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu program aşçılığın, gerektirdiği bilgilerin yanında öğrencilere, kariyerlerinin ilerleyen yıllarında iyi bir yönetici olabilmeleri için gereken bilgi ve becerileri de aktarmaktadır. Eğitim dili Türkçe olan programda Türk mutfağının yanı sıra dünya mutfağına da hâkim profesyoneller yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Öğrencilerimize Sunduğumuz Ayrıcalıklar
- İşletme Fakültesi ve Yiyecek-İçecek Profesyonelleri Derneği (YİPDER) ile stratejik iş birliği protokol imzalanmıştır. Sektörel iş birliklerimizin bazıları; Holıday Inn, Hawthorn Otel, Tab Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şti., The Green Park Hotels'tir. Bu kapsamda sektör ile güçlü bir bağ oluşturarak öğrenciler için donanımlı eğitim ortamları alt yapısı sağlanmıştır.
- Yiyecek-içecek sektörüne eğitimli ve profesyonel işgücü kazandırmak misyonu ile kısa (zorunlu) ve uzun dönemli (isteğe bağlı işyeri destekli eğitim programı) staj programları oluşturarak öğrencilerimizin sektörü tanıyarak yetişmeleri hedeflenmiştir.
- Bölümümüz, multi-disipliner eğitim ortamında temel işletmecilik ve yönetim yetkinliği kazandırarak öğrencileri mezun etmektedir.
- Öğrenciler, teorik eğitimin yanı sıra uygulama mutfağında 25 kişilik kontenjan ile birebir pratik deneyim sağlayarak yemeklerin üretimini bizzat gerçekleştirirler.
- Sektörel iş birlikleri ve sektörel deneyimi olan akademisyenler sayesinde hem kurumsal hem uygulamalı eğitim gerçekleştirilerek, öğrencilere vizyon kazandırılmaktadır.
- Değişim programları ile öğrencilerimizin farklı dünya mutfaklarını tanımaları, geniş network oluşturmaları ve eğitim süreçlerindeki deneyimlerini zenginleştirmeleri hedeflenmektedir. İkili Öğrenci ve Akademisyen Hareketlilik Anlaşması Mauri Sebess Escuela de Cocina (Arjantin), İkili Öğrenci ve Akademisyen Hareketlilik Fundacio Joviat Manresa, Barcelona, Spain
- Kendini sürekli geliştiren akademik kadromuz, Erasmus Personel Hareketliliği Anlaşması Mondragon University (Basque Culinary Center) (İspanya) ile yurt dışı bağlantılarını güncel tutmaktadır.
- Akran Koçu Sistemi: Bölüme yeni katılan her öğrencimize üst sınıflardan bir akran koçu atanır. Böylece üniversite hayatına adaptasyonda kayıttan ders seçimine, yurttan sosyal imkanlara destek olacak gönüllü bir danışmanı olur.
- Sosyal Olanaklar: Öğrencilerimiz 50’den fazla öğrenci kulübümüze katılarak sosyal sorumluluk projeleri ve mesleki etkinlikler düzenleyebilir, Kariyer Merkezi ile sektörden mentorlerle buluşabilir, ayrıca Yelken, Kürek, Okçuluk gibi niş spor branşlarında ücretsiz eğitim hatta lisans alabilirler.
Tüm programlarımızda 'Mavi Diploma' verilmektedir.
Çalışma Alanı
Öğrenciler mezun olduklarında; aşçılık/şef, gastronom, yiyecek-içecek yöneticiliği, gıda denetleme ve gurmelik gibi birçok alanda iş imkânı bulabilmektedir. Akademisyen olmak isteyen gastronomi mezunları, 4 yıllık eğitimi tamamladıktan sonra akademisyen olma yolunda ilerleyebilirler.
Program Kodu | Program | Burs
| Puan Türü
| 2024 Kontenjan
| 2023 Ek Kontenjan En Küçük Puan
| 2023 Başarı Sırası
|
---|
202990168
| Gastronomi ve Mutfak Sanatları
| Tam Burslu
| Lisans
| 5 | 401.94246
| 19.672 |
202990169
| Gastronomi ve Mutfak Sanatları
| %50 İndirimli
| Lisans
| 34
| 155.03584
| 1.545.770
|