İlk ve Acil Yardım Programı

Hastane öncesi sağlık hizmetlerinde profesyonelce en doğru ve en hızlı müdahaleyi uygulayabilen, alandaki gelişmelere hakim sağlık elemanları yetiştirmektedir. Program öğrencilere; hastaya doğru yaklaşım, güler yüzlü tavır ve grup çalışmasına yatkınlık gibi önemli değerlerin bilincinde olmalarını sağlamaktadır.
  • Alınan eğitimin uygulamayla pekişmesi, bilginin beceriyle temel oluşturması kapsamında klinik stajlar öğrencilerimize sahayı tanıma, eğitim dönemlerinde hasta ile doğru iletişimin temellerini atma ve eğitimlerini birebir uygulama imkanı vermektedir.
  • Tıp, Diş ve Eczacılık Fakültelerimizle aynı kampüste bulunması hastane ortamında ve teknolojiyi takip eden donanımlı laboratuvarlarda teorik eğitimi deneyimleme imkanı sağlamaktadır.
  • Alanda çalışan akademik kadro ile tecrübe edinme imkanı sunulmaktadır.
  • Uluslararası faaliyetleri, Erasmus programı kapsamındaki öğrenim ve staj hareketlilikleri ile desteklemektedir.

Mezunlarımız; Sağlık Bakanlığına bağlı kamu ve özel yataklı/yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarının acil servisleri, 112 acil İstasyonları, 112 komuta kontrol merkezleri, özel ambulans hizmetleri vb. birimlerinde çalışabilmektedirler.