Ağız ve Diş Sağlığı Programı

Türkiye’de diş hekimliği mesleğinin gelişimiyle birlikte mesleğin klinik uygulamasında en önemli rollerden birisine sahip olan “Diş Hekimi Asistanlığı” oldukça önem kazanmaya başlamış ve sektör içerisinde aranan meslek grubu haline gelmiştir. Diş hekiminin klinik çalışmalarında ona yardımcı olan teknik elemanı yetiştirmeyi amaçlayan “Ağız ve Diş Sağlığı” programını tamamlayan öğrenciler ön lisans diploması almaya hak kazanarak “Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri” unvanına sahip olacaklardır.

Öğrencilerimiz, zengin eğitim kadrosu ve diş hekimliği fakültesinin getireceği klinik entegrasyon sayesinde, eğitimi meslekle iç içe yaşayarak öğrenmekle birlikte gelecekteki kariyer hedeflerine uzanan yolda mesleki çevre ve iletişimlerini en üst düzeyde arttırma imkanına sahip olacaklardır. Bu program sayesinde öğrencilerimiz, ağız ve diş sağlığının temel ilkelerine hâkim olmanın yanı sıra sağlık yönetimi, muayenehane idaresi konularında da bilgi sahip olacak bir eğitime kavuşacaklardır.

• Öğrencilere, diş hastanesi ile entegre klinikte uygulama yapabilme imkanı sağlanmaktadır.
  • Tıp, Diş ve Eczacılık Fakültelerimizle aynı kampüste bulunması öğrenciye, hastane ortamında ve teknolojiyi takip eden donanımlı laboratuvarlarda teorik eğitimi deneyimleme imkanı sağlamaktadır.
  • Öğrencilerin vizyon gelişimi için düzenli aralıklarla alanda çalışan uzman kişiler tarafından eğitimler düzenlenmektedir.
  • Teknik bilgi dışında alanda çalışacak öğrencilerde bulunması gereken yetkinliklerin geliştirilmesi adına sosyal ilişkiyi geliştirecek bir eğitim içeriği oluşturulmuştur.
  • Uluslararası faaliyetleri Erasmus programı kapsamındaki öğrenim ve staj hareketlilikleri ile desteklemektedir.

Öğrenciler mezun olduklarında, diş hekimi muayenehaneleri, kamu ve özel kişilere ait diş hekimliği poliklinikleri, Sağlık Bakanlığına bağlı Ağız ve Diş Sağlığı merkezleri ve devlet hastanelerinde diş hekimi yardımcısı pozisyonunda görev alabilirler.