Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü

Sektör, ulusal ve uluslararası düzeyde ele alınarak, piyasa analizleri, hedef pazar seçimi, fiyatlaması, operasyonu, sigortası, gümrüklemesi, finansmanı, dış ticaret yönetimi, elektronik çözümleri, nakliyesi, paketlemesi, depolanması gibi konularla ilgilenmektedir.

Küresel, saygın, ilkeli ve paylaşımcı bir eğitim ortamında lider nitelikli uluslararası işletme yöneticileri yetiştirmek, akademik araştırmalar ile bilgi üretimine katkıda bulunmak ve paydaşlarına ve topluma yarar sağlayıcı hizmetler vermeyi amaçlıyoruz.

• İş dünyasının merkezi Gayrettepe’de bulunan bölümümüz gelişmiş küresel toplum ve iş dünyasına katma değer sağlamak açısından ve ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişiminde etkin şekilde görev almaktadır.
  • Kültürel, ekonomik ve hukuki alanların uluslararası pazarlarına hakim olabilmeleri adına eğitim dili %100 İngilizce olan lisans eğitimine başlamadan önce İngilizce seviye belirleme sınavına girmekte ve İngilizce düzeylerine göre 1 yıl hazırlık okumaktadır.
  • Öğrenciler, pazarlama, finans, ekonomi gibi alanları kapsayarak disiplinlerarası bir eğitim ile öğrendiklerini uygulayabildikleri dört haftalık zorunlu stajın yanı sıra Altınbaş Holding, ÜNSPED gibi fakülte ve bölümümüz ile anlaşmalı kurumlarda bir dönem yarı zamanlı çalışma hakkını tanıyan Co-Op programı ile desteklenen uygulamalı eğitim ile eğitimlerini tamamlamaktadırlar
  • Öğrencilerimize, ÜNSPED Gümrük Müşavirliği ile ortak yürütülen markalı ders ve sonrasında ÜNSPED Gümrük Müşavirliği’nde çalışma imkânı sunmaktadır
  • Küreselleşmenin getirdiği fırsatları ve riskleri analiz ederek stratejiler geliştirebilen, uluslararası vizyona sahip işletmeciler yetiştiriyor.
  • İki veya daha fazla yabancı dil bilerek, ulusal ve uluslararası piyasalarda yetkin olmaları adına seminerler, konferanslar ve iş birlikleri ile teorinin yanında pratik olarak da eğitim almaya devam etmektedirler. Eğitim süresince, bir veya iki dönem olmak üzere Erasmus ve uluslararası öğrenci değişim programlarıyla farklı bir ülkede, kültürde ve ortamda eğitim alma imkanına sahiptirler.
  • Üniversitemizde, 80 farklı ülkeden gelen uluslararası öğrencinin eğitim almasıyla birlikte bütün öğrencilerin aktif olarak da katıldığı hem teorik hem de pratik uygulamaların bulunduğu çok kültürlü bir ortam bulunmaktadır.
  • Öğrenciler, İşletme Fakültesimizdeki bölümlerle ya da isteği doğrultusunda diğer fakültelerin bölümleriyle çift anadal (ÇAP) ve yandal (YAP) ile ikinci diploma/sertifika alma imkanına sahiptirler.

Mezunlarımız, dış ticaret, gümrükleme, lojistik ve taşımacılık, havayolları ve sigorta şirketlerinde görev alabilmektedir. Ulusal ve uluslararası işletmelerde, finans kurumlarında pazarlama, finans, muhasebe ve insan kaynakları yönetimi dallarında çalışabilmektedirler. Gerekli sınavları vermek suretiyle mali ve gümrük müşavirliği, kamu sektöründe müfettişlik yapabilmekte ve kendi dış ticaret şirketlerini kurabilmektedirler.