Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri

Öğr. Gör. Gözde ÖZCAN
Öğr. Gör. Gülenay Çağatay IRISLI

Program Başkanının Mesajı

Toplumların refah ve bilinç seviyesindeki gelişmeler, kadınların iş yaşamında aktif olarak yer alması, sağlık, güzellik, bakım kavramlarının eşgüdümlü olarak ilerlemesi, geçmişten günümüze mesleğin her coğrafyada geçerli olmasını sağlamıştır. Günümüzde, güzellik sektörü meslek elemanları neredeyse vazgeçilmez hale gelmiştir. Okulumuz Güzellik Hizmetleri Programı bilinçle ve meslek sevgisiyle hazırlandığından dolayı, gelişen teknolojiye ve modern yaşam kalitesine uygun, etik ve sağlık kuralları çerçevesinde davranan, temel bilgiyi yaratıcılığa dönüştürebilme kabiliyeti olan mezunlar yetiştirme gayesinde olacağız. Güzellik dendiğinde akla hangi kavramlar geliyorsa bunları hep birlikte yeniden ele alıp kendi yaratıcılığımızı ortaya çıkaracağız. Teorik ve uygulamalı derslerimizle işin matematiğini öğretirken güzellik sektörüyle dirsek temasımız hep olacak, böylelikle hem güncel gelişmeleri takip edeceğiz hem de mezunlarımıza daha öğrenciyken kurumsal firmalarda kendileri için gelecek imkanı sunacağız. Gençlere sadece bilim dersleri değil toplumda yaşama bilinci yüksek katkı sağlayan bireyler olma duruşu da sağlayabilmeliyiz.

Çok sevdiğim ‘Görünüşünüzle karşılanır bilginizle uğurlanırsınız’ söyleyişini tüm öğrencilerimize benimsetmek için burada olacağız, sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Eğitim hayatınız boyunca ve sonrasında her zaman yanınızda olacağız.

Öğr. Gör. Gülenay Çağatay Irıslı
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Program Başkanı

Kazanılan Derece

Programı ile tamamlayan öğrencilere, Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Ön lisans Diploması ve Güzellik Uzmanı (Estetisyen, Makyör/Makyöz, Makyaj Sanatçısı, Kuaför, Saç Tasarım Uzmanı, Uzman Öğretici) unvanı verilir.

Kayıt ve Kabul Koşulları

Başvuruda bulunan adayların ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girmeleri ve yeterli “TYT ” (Temel Yeterlilik Testi) puanı almaları gerekir.

Mezuniyet Koşulları

Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmaları ve zorunlu stajlarını tamamlamaları gerekmektedir.

İstihdam Olanakları

Program mezunları, güzellik merkezleri, makyaj stüdyoları, medikal estetik klinikleri, saç tasarım merkezleri, kuaför salonları, SPA ve bakım merkezleri, kozmetik firmaları, alanları ile ilgili ürün ve cihaz firmaları, TV, sinema, tiyatro ve moda sektörlerinde kuaför, güzellik uzmanı, makyaj sanatçısı, ürün sorumlusu, ürün eğitim sorumlusu olarak çalışmaktadır. Özel eğitim kurumlarında eğitmen olarak da çalışma imkânları bulunmaktadır. Kurumsal tekstil firmaları katalog çekimleri için bünyelerinde kadrolu olarak güzellik uzmanı bulundurmaya başlamıştır. Aynı zamanda diplomaları ile kendi işletmelerini açma yetkileri de mevcuttur.

Üst Dereceye Geçiş

Öğrencilerimiz ön lisans eğitimini tamamladıktan sonra “Dikey Geçiş Sınavı’’ ile Kimya bölümlerine geçiş yaparak lisans eğitimlerini tamamlayabilirler.