İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

Arş. Gör. Merve AŞÇIOĞLU
Arş. Gör. Hafize Büşra BAŞKURT
Arş. Gör. Seniha Deniz YURTTAKAL

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, yaşam alanlarının insan etkinliklerine ve gereksinimlerine yanıt verecek, güvenlik ve rahatlık sağlayacak biçimde tasarlanmasını ve donatı öğelerinin tasarımı, iç ve dış mekan tasarımı, çevre düzenlemeleri gibi geniş bir etkinlik alanını kapsamaktadır.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümümüzde, öğrencilerin bireysel gelişimlerini destekleyerek onlara geniş bir dünya vizyonu kazandıracak bilgi, beceri ve tutumlar geliştirmeleri; sosyal ve mesleki etik bilinciyle donatılmaları ve yaratıcı düşünme becerileri edinmeleri sağlanmaktadır.

Bölümümüzde, mimari tasarım, mimarlık tarihi, şehir planlama ve kentsel tasarım ilkeleri, iç mimarlık ve çevre tasarımı, mobilya tasarımı, peyzaj mimarlığı, iç ve dış mekan tasarımı gibi dersler verilmektedir. Ayrıca tasarım stüdyolarında verilen derslerle de öğrencilerimizin proje temelli çalışmaları sağlanmaktadır.

BÖLÜMÜN AYRICALIKLARI

• Mimarlık Bölümü ile beraber yürütülen bir program
  • Üç boyutlu düşünme becerisini kazandıracak müfredat
  • Etkin kullanıma açık stüdyo ve atölyeler