Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği

Öğr. Gör. Ferhat YILDIRIM
Öğr. Gör. Yasemin MISTAÇOĞLU
Öğr. Gör. Nilda ÇİÇEKLİ

Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği Programı, iki yıllık açık öğretim ön lisans programıdır. Bu program ile hukuk sekreterliğini kariyer meslek olarak görecek, hukuk bilgisine sahip ara elemanlar yetiştirilerek, özellikle İngilizce bilgisine sahip olacak bu kişilerle, büyük şehirlerde yabancı müvekkil portföyü ile çalışan hukuk büroları için vazgeçilmez ara eleman ihtiyacını gidereceği düşünülmektedir. Öğrenciler elde ettikleri hukukun çeşitli dallarıyla ilgili alanlarda ön rapor hazırlayabilir, hukuk problemlerini özetleyebilir ve ayrıca öğrendikleri mesleki İngilizce ile çalıştıkları yerde farkındalık oluşturabileceklerdir.

Öğrencilerin, genel hukuk bilgisine sahip olması, hukukun gelişmesine etki eden unsurlar hakkında farkındalık sahibi olmayı, hukuk bürolarındaki çalışma ilişkisini ve önemini öğrenme, mahkemelerin yapılanması ve işleyişini öğretmeyi amaçlamaktadır.

Öğrenciler söz konusu bölümle; Adliye teşkilatında, avukatlık bürosunda, baroda, hukuk müşavirliği veya özel işletmelerin hukuk servisi ya da icra takip servislerinde staj yapabilme imkânına sahiptirler.

Programdan mezun olan öğrencilerimiz Dikey Geçiş Sınavı ile ilgili lisans bölümlerinde öğrenimlerine devam edebilirler.

* Meslek Yüksekokulu Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği bölümümüz 2017-2018 öğretim yılında Birinci Öğretim kapsamında ilk öğrencilerini alacaktır.

BÖLÜMÜN AYRICALIKLARI

• Zengin içerikli ders ve uygulama olanağı,
  • Staj olanağı,
  • Dinamik akademik kadro,
  • Lisansa entegre ön lisans programı,
  • Hukuk bürolarında ve özellikle İngilizce ihtiyacı duyulan yabancı müvekkili olan bürolarda uzun vadeli olarak kalıcı bir şekilde istihdam sağlayabilmektedirler.