Değerli Bilim ve Öğrenim Dünyası;

Altınbaş Üniversitesi’ni, Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfının ülkemize armağan ettiği en kapsamlı ve en prestijli projesi olarak hayata geçirdik. 2011-2012 akademik yılında eğitim yaşamına başlayan Altınbaş Üniversitesi, 4. akademik yılında öğrenci yurt eksiğini de gidererek Türkiye’deki diğer saygın eğitim kurumlarına göre fark yaratmaya devam etmektedir.

Fark yaratmak, alışılmışın dışında, topluma ve bireylere değer katacak özelliklere sahip olmakla başarılabilir. Bizler her zaman için insana, eğitime, bilgiye, üretkenliğe ve ülke çıkarlarına önem verdik. Aslında bu hususların Türk eğitim sisteminde de hakim olması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle de küresel düşünen, girişken, özgüveni ve etik değerleri yüksek gençlerimizin, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada fark yaratan, eser bırakan bireyler olarak yetişmesi yegane amacımızdır.

Üniversitelerimizden mezun olan gençlerimizin iş dünyasına uyumu ile ilgili zorlukları yıllardır gözlemliyoruz. Bunun haricinde akademik kadroların bilim üretirken, uygulamayla yakın ilişkide olmak için gösterdiği yoğun çabanın da farkındayız.

Tüm bu gerçeklerin ışığında bir eğitim kurumunda telaffuz edilmesi gereken sözcüklerin, “vizyon, misyon, kültür, değerler” ve belki de en önemlisi “uygulamadaki başarı” olması gerektiğine inanıyorum.

Üniversitenin ürettiği bilimdir. Bu ürünün gerçek hayat ile bağlantısını kuracak olanlar ise, akademik kadro ve öğrencilerdir.

Altınbaş Üniversitesi mezunlarının, yetiştirildikleri alanlarda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil eden donanımlı gençler olması en büyük hedefimizdir.

Bu vesileyle, Altınbaş Üniversitesi ailesine ve eğitim ve öğretim yaşamına hazırlanan gelecekteki öğrencilerine şimdiden başarılar diliyorum.

Ali ALTINBAŞ

Mütevelli Heyet Başkanı

Sevgili Gençler,

Altınbaş Üniversitesi, 2008 yılında Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kuruldu ve ilk öğrencilerini 2011-12 akademik yılında almaya başladı. Bir üniversite için kısa sayılacak bir süre içinde önemli atılımlarda bulunduk.

Bugün, 9 fakülte, 3 enstitü, 2 meslekyüksekokul ve 1 yüksekokul bünyesinde toplamda 30 lisans, 34önlisans, 28 yüksek lisans ve 6 doktora programı ile eğitim faaliyetlerimize devam etmekteyiz.

Sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçtiğimiz süreçte evrensel standartlarda öğrenciler yetiştirmek, öğrencilerimizin gelişen dünyaya uyum sağlaması ve değişime katkı sunması önemli önceliklerimiz. Altınbaş Üniversitesi, dinamik, eğitimde niteliğe önem veren ve temel ilkelerine bağlı kalmak suretiyle yenilikçi anlayışını vizyonuna yansıtan bir üniversitedir. Amacımız öğrencilerimizin ve mensuplarımızın huzurlu bir ortamda çalışmalarını sağlamak ve mesleklerini dünyanın her yerinde icra edebilecek yetkinlikte mezunlar vermektir. Günümüz koşullarında akademik formasyon, rekabet için gerek şart olmasına rağmen yeter şart olmaktan çıkmıştır. Bu açıdan öğrencilerimizin sosyal açıdan da gerekli donanımları kazanmalarına son derece önem veriyoruz.

Öğrencilerimizin kulüplerinde aktif olarak rol almalarını teşvik ediyor, sosyal sorumluluk, kültür, sanat, spor etkinliklerinde sosyal becerilerini geliştirmelerini sağlayacak ortamı hazırlamak için üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz.

Demokrasi kültürünün kökleşmesi de bir diğer önem verdiğimiz husus. Üniversitemizde düzenlediğimiz ‘Öğrenci Forumları’ ile öğrencilerimiz, üniversiteleriyle ilgili düşüncelerini bizlerle paylaşıyor, ilgili konularda fikirlerini savunuyorlar ve yaşadıkları katılımcı demokrasinin gereklerine uygun olarak, üniversitemizin stratejik planının oluşturulması ve kendilerini ilgilendiren kararların alınma süreçlerine öğrencilerimizi de dahil ediyoruz.

Üniversitemizin kurucu vakfımızın avantajından yararlanarak iş dünyasıyla entegre bir biçimde çalışmasını, öğrencilerimizin henüz öğrenim görmekteyken iş deneyimi edinmelerini önemsiyoruz. Bunun için öğrencilerimiz ile özel sektör arasında gerekli bağlantıları sağlayan bir birimimiz bulunuyor. Uluslararası anlaşmalar, değişim programları yoluyla öğrencilerimizin yurtdışı deneyimi edinmelerinin yanında, yurtdışındaki prestijli üniversitelerle ortak diploma programlarımızla öğrencilerimizin niteliklerini artırmayı hedefliyoruz.

Altınbaş Üniversitesi, bu hedefleri ve anlayışıyla, özgür ve eleştirel düşüncenin hâkim olduğu bir ortamda, değerlerine bağlı, yetkin, donanımlı,yenilikçi, analitik düşünce sistematiğine sahip bireylerin yetişmesi konusunda çalışmalarına devam edecektir.

Sevgilerimle,

Prof. Dr. Çağrı Erhan

Rektör

Üniversitemiz, merhum iş insanı Mehmet Altınbaş’ın “Eğitim olmadan olmaz. Eğitime katkı sağlayacaksınız.” şeklindeki tavsiyesi üzerine Ali Altınbaş, Vakkas Altınbaş, Sofu Altınbaş, İnan Altınbaş, Hüseyin Altınbaş ve Nusret Altınbaş tarafından tesis edilen Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı’nın girişimi sonucunda 31 Mayıs 2008 tarih ve 26892 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 5765 sayılı Kanun ile İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi adıyla kurulmuştur.Kuruluş kanununda İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi olan ismimiz, 1 Temmuz 2017tarih ve 30111 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7033 sayılı Kanun ile Altınbaş Üniversitesi olarak değiştirilmiştir.İlk öğrencilerini 2011/2012 akademik yılında alan Üniversitemizin öğrenci sayısı on bine ulaşmıştır. Uluslararası bir üniversite olma vizyonumuz çerçevesinde bugün itibari ile öğrencilerimizin %22’si altmışı aşkın yabancı ülkeden gelmektedir.

Mahmutbey (merkez), Bakırköy ve Gayrettepe’de olmak üzere üç yerleşkede dokuz fakülte, iki meslek yüksekokulu, bir yabancı diller yüksekokulu ve üç enstitü ile faaliyet gösteren Üniversitemizde toplamda otuz lisans, otuz dört önlisans, yirmi sekiz yüksek lisans ve altı doktora programı bulunmaktadır. Çalışan sayımız ise yedi yüze ulaşmıştır.

23.04.2015 TV Net

22.04.2015 CNBC-e